SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

AMASYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİNE “KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SEMİNERİ” DÜZENLENDİ

AMASYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİNE “KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SEMİNERİ” DÜZENLENDİ
Bu haber 26 Ocak 2018 - 10:29 'de eklendi ve 1.295 views kez görüntülendi.
Kadına yönelik şiddetle mücadelede Kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi ve farkındalık çalışmaları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Eğitim Salonunda personellere kamu personelinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgi ve farkındalığın artırılması amacıyla seminer düzenlendi.
Seminerde Amasya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görevli psikolog Elif Kutluhan tarafından yapılan sunumda, kadına yönelik şiddetin türleri, yaygınlığı,  kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemi, başvurulabilecek yollar, kadına yönelik şiddetle mücadelede uluslararası ve ulusal mevzuat, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri ve Kadın Konukevi hizmetleri anlatıldı.
Kadına yönelik şiddetle mücadelede işbirliği içerisinde çalışılan kurum ve kuruluşların sorumluluklarının da anlatıldığı seminerde köklü ve gerçekçi bir çözüm için çok taraflı bir mücadelenin gerekli olduğu vurgulandı.
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel,  Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcıları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İsmail ÇITTIR, ŞÖNİM Müdür V. Azize DOYRAN ve Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personelinin katıldığı seminer sonrası katılımcıların konuyla ilgili merak ettikleri hususlar hakkındaki soruları cevaplandırıldı ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel toplumun tamamına hizmet veren bir Kurum olarak personellerde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgi ve farkındalığın artırılmasının önemini vurgulayarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Bu konuda bireysel olarak gösterilecek duyarlılığın toplumun tamamını etkileyeceğini belirterek, İl Müdürlüğünde özellikle danışma, rehberlik ve diğer servislerde birebir hizmet sürecinde başvuruda görev alan personellerin kadınlara yönelik  hizmet sunulurken ortaya çıkabilecek hususlarda bu bilgilendirmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA